Mezuniyet 2017

07.07.2017

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 41. Dönem mezunları Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Mezuniyet Törenine Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Seyhan Tükel, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr.Recep Tuncer, Osmaniye-Adana Tabip Odası Başkanı Dr.Ali İhsan Ökten, öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ilk açılış konuşmasını öğrenciler adına Dönem Birincisi Dr.Hasan Koyunsever yaptı.

Dr.Ali İhsan Ökten: “Tarih Boyunca Hekimliğe Kutsal Bir Misyon Yüklenmiştir.”

Adana Tabip Odası Başkanı Dr.Ali İhsan Ökten “Tıp mesleğinin tahmini olarak 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Dr.Ökten, hastalık ve onu tedavi etmeye yönelik çabaların insanlarla birlikte yeryüzünde var olduğunu belirterek, “İnsanların en küçük sağlık problemleri dahil ilk sığındıkları kişi hekim olduğundan tarih boyunca hekimliğe kutsal bir misyon yüklenmiştir. Bu kutsal misyonun bilinciyle görev yapacağınıza inanıyor, yeni meslek hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Recep Tuncer: “Evrensel Hukuk İnsan Hakları Vicdan İlim İrfan Yol Göstericiniz Olsun.”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Recep Tuncer öğrencilere yeni hayatlarında ve mesleklerinde başarılar diledi. “Evrensel hukuk, insan hakları, vicdan, ilim, irfan yol göstericiniz olsun” diyerek öğrencilere hitap eden Prof.Dr.Recep Tuncer, ailelere de seslenerek “Sizin için bugün gurur günü, evlatlarınız için çok emekler harcadınız sizleri de bundan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Seyhan Tükel: “Çukurova Üniversitesi 50 Bin Öğrenciyle Ülkemizin Gurur Duyduğu Bir Kurum.”

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Seyhan Tükel ise Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi vererek, Çukurova Üniversitesi’nin bölgeye kazandırılan en büyük değerlerden biri olduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin 50 bin öğrenciyle ülkemizin gurur duyduğu bir kurum olduğunu belirten Prof.Dr.Seyhan Tükel, böyle bir üniversiteden eğitim almış hekimlere gönülden güvenebileceklerini söyledi. Akademisyenlerin her türlü fedakârlıkla öğrencilerine bilgilerini aktardıklarını ifade eden Prof.Dr.Seyhan Tükel ailelere de teşekkür ederek, “Onlarla üzüldünüz onlarla sevindiniz. Sınavlardan geçtiklerinde siz de onlarla geçtiniz. Bugün sizin onur ve gurur gününüz, sizleri gönülden kutluyorum.” dedi.

Diplomalarını Alan Doktorlar Keplerini Fırlatarak Mezun Oldu.

Mezun doktorların, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Alper Akınoğlu’nun önderliğinde “Hekimlik Andı” içerek yemin etmesine Kongre Salonu’nu dolduran aileler ve konuklar şahitlik etti.

Mezun doktorların 6 yıl süresince birlikte geçirdikleri zamanı anlatan slayt gösterisinin izlenmesinin ardından, dönem birincisi Dr.Hasan Koyunsever, dönem ikincisi Dr.Halenur Sarıbaş ve dönem üçüncüsü Dr.Kıvanç Doral’a mezuniyet belgeleri ve hediyelerini Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Seyhan Tükel takdim etti.

Dönem birincisi Dr. Hasan Koyunsever’ın yaş kütüğüne plaket çakması sonra sırayla sahneye davet edilen mezunlar, diplomalarını öğretim üyelerinin ellerinden alarak hep beraber kep fırlattılar.