Mezuniyet 2021

284 Hekim Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi 2020-2021 Eğitim öğretim yılını başarı ile tamamlayan 284 hekim için mezuniyet töreni düzenledi.

Açık Amfide yapılan törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Tabip Odası’ndan Dr. Mehmet Reyhan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

284 genç hekim, kortej halinde sahnede hazırlanan yerlerine çıkarak aileleri ve akademisyenleri selamladı. Öğrenciler adına dönem birincisi Dr. Tezel Kovancı konuşurken, Tıp Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Canataroğlu, Tabip Odası’ndan Dr. Mehmet Reyhan ve Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar birer konuşma yaparak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 45. dönem mezunlarını kutladılar.

Prof. Dr. Tuncel: “Hocalarımız, Bu Şeref Tablosunun En Büyük Mimarları…”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Tıp Fakültesinin Çukurova Üniversitesinin ilk açılan fakültelerinden biri olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar pek çok başarıya imza atıp, çok kıymetli hekimler ve bilim insanları yetiştirdiğini söyledi.

“Değerli Hocalarım, bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz” diyen Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;

“Üniversitemize geldikleri günden itibaren titizlikle mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdiğiniz sevgili öğrencilerimizi; meslek ve sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara sadece mesleklerinde yetkin hâle gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir hekim olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Bu nedenle tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimiz ve Çukurova Üniversitesi camiası adına şükranlarımı sunuyorum.

“Hekimlik Bir Meslek Değil, Bir Hayat Anlayışı ve Adanmışlıktır”

Zorlu eğitimi tamamlayarak hekim olmaya hak kazanan öğrencilere “Sevgili Meslektaşlarım, Aramıza hoş geldiniz” diye seslenen Prof. Dr. Meryem Tuncel, yaşam boyu bilimsel eğitim ve öğretimin devam edeceği bir mesleğe başladıklarını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Meşakkatli ama çok kutsal ve bir o kadar da onurlu bir meslek seçtiniz. Merkezinde doğrudan insanın yer aldığı nadir mesleklerden biridir doktorluk. Her kararın, her hareketin, insan hayatına etkileri olur. Aslında bu bir meslek değil bir hayat anlayışı ve adanmışlıktır. Doktor olmayı tercih eden insanlar kararlı, idealist ve ömrünü bu işe adamış kimselerdir. Hekimliğin, vicdani, ahlaki ve insani değerlerine her zaman sahip çıkacağınızdan; hiçbir ayrım gözetmeksizin size emanet edilen paha biçilmez ve tekrar yerine konması mümkün olmayan insan canının kutsallığının bilincinde olarak hastalarınız için her türlü fedakârlığı göstereceğinizden hiç kuşkum yok… Şefkat ve merhamet hekimliğin vazgeçilmezleridir, lütfen bunu hiçbir zaman unutmayın… Her şey gönlünüzce olsun.”

Prof. Dr. Gümürdülü: “Bu Fakülte Sizin Yuvanız, Kapımız Sizlere Daima Açık Olacak”

Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü ise, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluş tarihçesi hakkında bilgi verdi. Geçen yıl mart ayından bugüne zorlu geçen pandemi döneminde sağlık çalışanlarının her zamankinden çok daha fazla insanüstü bir çalışma ve çaba gösterdiğine işaret eden Prof. Dr. Gümürdülü, “Kendi yaşamlarından vazgeçerek savaşmış ve yaşatmışlardır. Maalesef bu mücadelede 436 yol arkadaşımızı kaybettik. Tarifsiz ve çok derin bir acı ile her birini saygı, minnet ve rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.

Hekimliğe adım atan yeni mezunlara koşullar ne olursa olsun hastalarına karşı her zaman sabırlı, şefkatli ve vicdanlı olmaları, onları dinlemeleri, meslektaşları ve hastaları ile ilişkilerinde etik değerlere bağlı kalmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Gümürdülü, “Bu fakülte sizin yuvanız, kapımız sizlere her zaman ve daima açık olacaktır. Biz sizleri burada bekliyor olacağız. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Hipokrat Yemini Edip Keplerini Havaya Fırlattılar

Açılış konuşmalarını ardından Prof. Dr. Bülent Boyar, “Covid 19 Salgınında Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanlarını Saygı ve Minnetle Anıyoruz” yazılı pankart açan öğrencilere Hipokrat Andını okutarak mesleğe ilk adımlarını atmalarını sağladı.

Hipokrat Andı’nın okunmasının ardından dönem birincisi Dr. Tezel Kovancı yaş kütüğüne plakasını çaktı. Derece yapan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak doktorluk mesleğine ilk adımı attı.