Tıbbi Bilmece Yarışması

YARIŞMA KURALLARI

1. Yarışmamız ulusal ve uluslararası katılıma açıktır. Yarışmaya sadece tıp fakültesinde okuyan öğrenciler katılabilir.

2. Bilmeceler tıp ile ilgili olmalıdır.

5. Başvuru için bilmece ve kimlik dosyası olmak üzere elektronik ortamda iki dosya bilmecelerletip@gmail.com adresine gönderilmelidir. Başvurular sadece elektronik ortamda kabul edilecektir.

6. Bilmece dosyası: Bilmeceler Microsoft Office Word programıyla yazılmalıdır. En az beş farklı tıbbi bilmece içermelidir. Gönderilecek bilmeceleri içeren MS Word dosyasının adı rumuz adı olmalıdır.

7. Kimlik dosyası: Bilmece yazarının “adı-soyadı, yaşı, cinsiyeti, telefon numarası, e-posta adresi ve yaşadığı il” bilgilerini içermelidir. Tıp fakültesi kimliğinin resmini de eklenmelidir.

8. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihidir.

9. Sonuçların resmi duyurusu 19 Mayıs 2022 tarihinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sırasında açıklanacaktır.

10. Kişiler yarışmaya en az beş bilmece göndererek katılabilir.

11. Ödül olarak:

Birinciye: 1500 TL

İkinciye: 1000TL

Üçüncüye: 500TL değerinde çek verilecektir. Aynı derece birden fazla kişi tarafından alındığı durumda ödül, kişiler arasında eşit olarak paylaştırılacaktır.

12. Şartnameye uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

13. Yarışmaya katılan bilmeceler, gerek görüldüğü takdirde, telif hakları “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi” olmak kaydıyla yazarın adıyla yayımlanabilecektir.

14. Yarışmaya katılan yazarlara (yayınları bastırılıp çoğaltılmış olsa da) telif ücreti veya ücret yerine geçecek herhangi bir karşılık ödenmeyecektir. Yalnızca bilmeceler kitaplaşanlara, kargo bedeli tarafımızca karşılanmak kaydıyla, iki adet kitap hediye edilecektir.

15. Seçici kurulda görev alan kişiler, bu kişilerle birinci dereceden kan bağı olanlar ile onların yakınları yarışmaya katılamazlar.

16. Eserlerin dili Türkçe olmalıdır ve yazımında Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu'nda yer alan kurallara uyulmalıdır.

17. Eserler millî ve manevi değerlere, genel ve evrensel ahlak ile insanlık ilkelerine uygun olmalıdır.

18. Yarışmaya katılan eserlerin, intihal (çalıntı) veya suç unsuru içermesi vb. durumlarda yayınların içindeki tüm bilgilerin hukuki ve cezai sorumluluğu yazarlarına aittir.

19.İhtilaf hâlinde Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri yetkilidir.

20. Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılacaktır.

21. Yarışmayla ilgili her türlü duyuru https://tip.cu.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir.

Tıbbi Bilmece Örnekleri

1.   Eklemleri yalar, kalbi ısırır. romatizmal ateş