...

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri

TIP BAYRAMI BALCALI HASTANESİNDE KUTLANDI

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde Başta Kent Protokolü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Serdar Özbarlas ile Dekan Yardımcıları Prof.Dr.Tunay Sarpel, Prof.Dr.Ufuk Özgü Mete ve Adana Tabip Odası Yöneticileri tarafından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde devam eden törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Başhekim Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Baş Müdürü Ali Önal ile çok sayıda akademisyen hekim, tıp öğrencisi ve sağlık çalışanı katıldı.

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ

Tören öncesinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Prof. Dr. Erol Aksungur, Prof. Dr. Filiz Koç, Prof. Dr. Metin Yavuz, Prof. Dr. Nuran Öğülener, Prof. Dr. Nurten Dikmen, Prof. Dr. Süleyman Özbek, Prof.Dr. Ünal Zorludemir, Prof. Dr. Zeynep Kekeç ve Prof. Dr. Zeynep Yapar’ın karma fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Fotoğraf sergisinin açılışının ardından törene geçildi törende ilk olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran, bu özel günde tıp alanında hizmet veren değerli isimlerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Doran, mesleğin bugün geldiği noktanın çok önemli olduğunu belirtmekle birlikte bazı sıkıntılarında halen sürmekte olduğunu vurguladı.

Daha sonra söz alan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ise kutladıkları tıp bayramının son derece önemli olduğunu dile getirirken, bugün bayramı kutlamakla birlikte hekimlerin ve sağlık çalışanlarının son derece önemli sorunlarla boğuştuğuna değindi. Hilal, sağlıkta şiddet konusunun, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları sorunun ve diğer birçok sorunun takipçisi olduklarını belirterek bu sorunların minimum seviyeye inmesi dileğinde bulundu.

ÖZBARLAS: UMUTSUZ DEĞİLİZ

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas yaptığı konuşmada öncelikli olarak tıp tarihinin dünü ve bugün geldiği nokta hakkında bilgiler verdi. Tıp alanın son derece kutsal bir alan ve meslek olduğuna işaret eden Özbarlas, tıp insanlarının elleriyle şifa dağıtırken zaman zaman şiddete maruz kaldığını bu durumu da karşılıklı empati ile aşacaklarına inandıklarını söyledi. Özbarlas bu manada tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesin’de uzun yıllar görev yapmış ve 2019 yılı içerisinde emekli olacak olan Öğretim Üyeleri’ne birer teşekkür plaketi verildi.

Teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından ise Çukurova Üniversitesi Meşk Korosu tarafından Türk Sanat Müziği Konseri verilirken Tıbbiyeliler gurubu da çeşitli türküler seslendirerek katılımcıların güzel bir vakit geçirmesine katkıda bulundu.