2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılında Tıp Fakültesini Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

2022-2023 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA TIP FAKÜLTESİNİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

Fakültemizde Tıp dersleri yanında; Ortak Zorunlu Dersler ve Seçmeli Derslerde verilmektedir.

1.      ORTAK ZORUNLU DERSLERİMİZ; ATATÜRK İLKELERİ İNKILAP TARİHİ, TÜRK DİLİ VE İNGİLİZCE’ DİR.

*Bu dersler 1. Sınıfta ve  tüm yıl alınmak zorundadır. İki vize , 1 final ve gerekirse 1 bütünleme vardır. Başarı notu 60 ve üzeridir.

**Yatay geçiş yapan öğrencilerimiz eğer geldikleri üniversitede ortak zorunlu ve seçmeli dersleri almışlarsa  dilekçe ve transkriptle öğrenci işlerine başvurup ilgili derslerden muaf olmak istediklerini beyan edebilirler.

***İngilizceden muaf olmak isteyen öğrencilerimiz üniversitemizin açıldığı  ayın sonuna doğru yapılan İngilizce muafiyet sınavına da katılabilirler. MUAFİYET SINAV TARİH VE SAATİ Ç.Ü  WEB SAYFASINDAN DUYURULACAKTIR

2.SEÇMELİ DERSLERİMİZ (MÜZİK,RESİM,YÜZME,HALK OYUNLARI, GASTRONOMİ ,ASTRONOMİ  v.b ) İSTEĞİNİZE GÖRE SEÇECEĞİNİZ ÇEŞİTLİ DERSLERDİR.

Seçmeli derslerimiz; 1.sınıfta 1 dönem

2.sınıfta 1 dönem alınmak zorundadır

Kullanıcı Adı Kısmına : Okul Numaranız

Şifre Kısmına: TC Kimlik Numaranızı girerek seçmeli ders seçimi yapabilirsiniz.

****ÖĞRENCİLERİMİZ ORTAK ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLERDEN 3.SINIFIN SONUNA KADAR BAŞARILI OLMAK DURUMUNDADIRLAR. BAŞARISIZ OLDUKLARI TAKDİRDE 4. SINIFA GEÇEMEZLER.

TÜM DUYURULARIMIZ (AKADEMİK TAKVİM, SINAV TARİHLERİ v.b) ve SİZ TIP ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLMEK İSTEYECEĞİ TÜM BİLGİLERİ Ç.Ü TIP FAKÜLTESİ SAYFASINDAN BULABİLİRSİNİZ. LÜTFEN SÜREKLİ TAKİP EDİNİZ