Fakültemizi Yeni Kazanan 1. Sınıf Öğrencilerine Seçme Dersler ve Ortak Zorunlu Dersler Duyurusu

2021-2022 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA TIP FAKÜLTESİNİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

Fakültemizde Tıp dersleri yanında; Ortak Zorunlu Dersler ve Seçmeli Derslerde verilmektedir.

1.       ORTAK ZORUNLU DERSLERİMİZ; ATATÜRK İLKELERİ İNKILAP TARİHİ, TÜRK DİLİ VE İNGİLİZCE’ DİR.

*Bu dersler 1. Sınıfta ve  tüm yıl alınmak zorundadır. İki vize , 1 final ve gerekirse 1 bütünleme vardır. Başarı notu 60 ve üzeridir.

Başarı notu; yıl içi sınavlarının ortalamasının %50'si ile final sınav notunun %50'si toplanarak hesaplanır. Yıl içi sınavlarının not ortalaması %70 ve üzerinde olan öğrencilerimiz istedikleri takdirde final sınavına girmezler. Bu derslerden 60’ın altında not alan öğrencilerimize aynı yıl bütünleme sınavı hakkı verilir.

**Yatay geçiş yapan öğrencilerimiz eğer geldikleri üniversitede ortak zorunlu ve seçmeli dersleri almışlarsa  dilekçe ve transkriptle öğrenci işlerine başvurup ilgili derslerden muaf olmak istediklerini beyan edebilirler.

***İngilizceden muaf olmak isteyen öğrencilerimiz üniversitemizin açıldığı ayın sonuna doğru yapılan İngilizce muafiyet sınavına da katılabilirler. MUAFİYET SINAV TARİH VE SAATİ Ç.Ü  WEB SAYFASINDAN DUYURULACAKTIR.

2.       SEÇMELİ DERSLERİMİZ (MÜZİK,RESİM,YÜZME,HALK OYUNLARI, GASTRONOMİ, ASTRONOMİ  v.b ) İSTEĞİNİZE GÖRE SEÇECEĞİNİZ ÇEŞİTLİ DERSLERDİR.

Seçmeli derslerimiz; 1.sınıfta 1 dönem                                       2.sınıfta 1 dönem alınmak zorundadır

(Dersleri Güz veya Bahar yarıyılında seçebilirsiniz)

Her yıl sadece 1 defa seçim yapılabileceğinden ilgili dönemde geçemeyen öğrencilerimiz bir sonraki yıl almak zorunda kalırlar.

Kullanıcı Adı Kısmına : Okul Numaranız

Şifre Kısmına: TC Kimlik Numaranız

Seçmeli Dersler Seçimi yaparken ders programında belirtilen gün ve saatlerde yer alan tarihlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde seçimleriniz iptal edilecektir.

SEÇMELİ DERSLERE KAYIT DUYURUSU ÜNİVERSİTEMİZ WEB SAYFASINDAN YAPILMAKTADIR LÜTFEN DUYURULARI TAKİP EDİNİZ.

****ÖĞRENCİLERİMİZ ORTAK ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLERDEN 3.SINIFIN SONUNA KADAR BAŞARILI OLMAK DURUMUNDADIRLAR. BAŞARISIZ OLDUKLARI TAKDİRDE 4. SINIFA GEÇEMEZLER.

TÜM DUYURULARIMIZ (AKADEMİK TAKVİM, SINAV TARİHLERİ v.b) ve SİZ TIP ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLMEK İSTEYECEĞİ TÜM BİLGİLERİ Ç.Ü TIP FAKÜLTESİ SAYFASINDAN BULABİLİRSİNİZ. LÜTFEN SÜREKLİ TAKİP EDİNİZ