Prof.Dr.Eren Erken'in Emeklilik Töreni

40 YILI AŞKIN MESLEK YAŞAMINI EMEKLİLİK TÖRENİYLE TAÇLANDIRDI

BALCALI HASTANESİ RAMOTOLOJİ BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. EREN ERKEN EMEKLİ OLDU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Romanoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Erken  4o yılı aşkın süren meslek yaşamına emekli olarak son verdi. Erken için emeklilik töreni düzenlendi.

Hipokrat Toplantı Salonun da düzenlenen emeklilik törenine Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ile Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ile Başhekim Yardımcıları, Akademisyenler ile Erken’in çalışma arkadaşları katıldı.

Törende ilk olarak Prof. Dr. Eren Erken’in özgeçmişi okundu daha sonra Erken kürsüye çıkarak hazırlanan fotoğraf sunumu eşliğinde yaşam öyküsünü anlattı.

Daha sonra konuşan Balcalı Hastanesi Ramotoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Elbek Özer, Prof. Dr. Eren Erken’in bilgi birikim ve tecrübesiyle Ramotoloji Bilim Dalı için son derece önemli ve değerli bir isim olduğunu ifade ederek, kendisinin bu tecrübelerinden emekliliği sonrasında da yararlanmayı istediklerinin altını çizdi.

Elbek’ten sonra konuşan Balcalı Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Karayaylalı, Prof. Dr. Eren Erken’in Ramotoloji dışında başta Organ Nakli konusu olmak üzere çalışmalar yaptığını immünoloji alanın da çalıştığını, bu yüzden İç Hastalıkları alanında da Eren Erken’e ayrı bir yer açmak gerektiğine işaret etti.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ise henüz intörn olduğu yıllarda Eren Hoca ile tanışma fırsatı bulduğunu bundan da büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Eren Erken’in çalışkan ve araştırmacı yapısı ile yeni nesillere örnek olacağının altını çizen İnal kendisine emekliliğinde sağlıklı bir yaşam diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas 40 yılı aşkın bir süredir gerek fakülteye gerekse hastaneye büyük hizmetler veren Prof. Dr. Eren Erken ‘in eksikliğini daima hissedeceklerini vurgulayarak, Eren Hoca nın attığı temeller sayesinde bugün çeşitli alanlarda önemli çalışmaların yapıldığına dikkati çekti.

Son olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, her zaman dile getirdiği gibi Üniversitenin Ziraat ve Tıp Fakültesi gibi önemli iki lokomotifi olduğunu, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında Çukurova Üniversitesi’nin adının başarıyla temsil edildiğini, bunun sebebinin ise Prof. Dr Eren Erken gibi son derece değerli hocaların olduğunun altını çizdi. Erdoğan emekliğinde kendine göre farklı bir yaşam alanı olduğuna değinerek, ancak Erken’in emekli olsa dahi Tıp Camiasından kopmayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Eren Erken’e çeşitli çiçek ve teşekkür plaketleri verildi. daha sonra emeklilik pastası kesildi.